Защо Shell е водещ производител на масла

6. What makes Shell leaders in oilХимическият състав на маслата, произведени от Shell, е резултат от нашите обширни познания във всеки един аспект на тази сфера — от технологиите за синтезиране на базовите масла до избора и комбинирането на добавките. Целта е да подобрим почистването на автомобилните двигатели, чувствителност на мотоциклетите и надеждността на камионите.

Shell Lubricants е номер едно сред доставчиците на смазочни продукти в глобален план шест поредни години* и има 70-годишна история в сферата на иновациите. Някои от водещите световни производители избират моторните масла на Shell за първоначалното зареждане на двигателите на новите превозни средства в заводите си и продължават да използват серията Shell продукти за постоянно обслужване.

Каквито и да са потребностите ви или начинът на приложение, Shell може да предостави пълна гама от смазочни продукти, включително и синтетични високоефективни продукти.

*Източник: Kline & Company, Competitive Intelligence for the Global Lubricants Industry, 2008–2018.

Shell е водеща компания в света на маслата защото:

Маслата от нашата гама почистват, защитават и смазват, като отговарят на многостранните изисквания на съвременните превозни средства. Ние никога не сме сигурни в това, че превозното средство няма да се използва на предела на възможностите му, и затова подлагаме своите продукти на такива тестове, които надхвърлят общоприетите стандарти. За да изпреварим времето по отношение на технологии и ефективност, създадохме сигурни технически партньорства с някои от най-известните участници в моторните спортове.

Също така ние разбираме и потребностите на шофьорите. Маслата на Shell се предлагат в повече от 130 държави и обслужват над 20 милиона клиенти дневно в 40 000 обекта. За да сме сигурни в това, че разработваме маслата, които отговарят на изисквания на потребителите ни, независимо от това дали те експлоатират техниката си в арктически или тропически условия, ние използваме регулярна обратна връзка с клиентите в своите изследователски програми за смазочните продукти.

Нашите новаторски изследователски центрове инвестират в най-новите технологии

В нашите водещи изследователски центрове, намиращи се в целия свят, се съчетават знания, опит и новаторство с цел да се създадат решения, които добавят реална стойност за вас. Инвестирането в най-модерните технологии означава, че често пъти ние първи предлагаме такива продукти и услуги, които осигуряват максимална защита и ефективност.

„Всеки един сътрудник от технологичния отдел има партньор в отдела за смазочни продукти и обратно. По този начин технологичният процес сега се осъществява от един общ екип.“

Андрю Фоулдс, вицепрезидент по технологии на горивата.„Трябва да сме сигурни в това, че нашите продукти отговарят на потребностите във всеки един сектор на икономиката. Ето защо разработването им винаги започва с отправяне на предизвикателство към очакванията на потребителите. Ние ги развиваме постоянно, тъй като клиентите ни, продуктите и технологиите се променят постоянно.“

Андрю Фоулдс, вицепрезидент по технологии на горивата

Ние заедно с техническите ни партньори постоянно се изправяме пред предизвикателства

Shell произвежда висококачествени моторни масла и работи с някои от най-добрите световни отбори в моторните спортове от 1920 г. насам. Техническото ни партньорство със Scuderia Ferrari, Ducati и NASCAR ни позволява непрекъснато да попълваме своите познания с данни, получавани направо от пистата, които по-късно използваме за създаване на продукти, предназначени за вашите превозни средства.

„Лидерството в технологиите означава за нас да постигнем превъзходство в три основни области: иновации в технологиите, прилагане на технологиите и техническо партньорство.“

Андрю Фоулдс, вицепрезидент по технологии на горивата

Серията Shell Helix беше разработена чрез техническото партньорство с отбора на Формула 1 на Scuderia Ferrari, което продължава повече от 60 паметни години. Създадена на базата на уникална технология за почистване на двигатели в процес на работата, тя позволява да се премахнат повече замърсявания и отложения, отколкото премахват конвенционалните масла. Именно тази технология осигурява уникалният почистващ ефект на маслата, произведени от Shell. Фактът, че във Формула 1 се прилагат по-малко регулаторни ограничения относно смазочните продукти, дава на химиците и инженерите на Shell повече свобода в изследването на нови, уникални химически състави.

Друго страхотно техническо партньорство, което подобри нашите масла и смазочни продукти, и допринесе за създаването на Shell Advance, е сътрудничество с Ducati, шампион в MotoGP. Това, което научаваме с тях, го прилагаме там, където мотоциклетистите имат най-голяма нужда — в двигателите, скоростните кутии и верижните предавки. Това непрекъснато новаторство означава, че нашите потребители могат да разчитат на маслата Shell Advance за осигуряване на максималните работни характеристики мотоциклетите.

Ние осигуряваме отлична защита на двигателите

Предназначението на всичките ни масла е защита, независимо дали чрез почистване или смазване. Например моторните масла Shell Helix съдържат същите активни почистващи агенти, както смазочните продукти Shell Helix, използвани за двигателите на Scuderia Ferrari във Формула 1. Те активно и максимално ефективно защитават вътрешните елементи на двигателя.

На Shell Rimula може да се разчита за защита и надеждност. За фирмите, използващи тежкотоварни дизелови двигатели, е от изключителна важност да ги поддържат в перфектно състояние. Всяка секунда, през която те не се експлоатират, струва пари. Ние разработихме Shell Rimula с цел да предложим защита на двигателите и да увеличим максимално живота на оборудването, даже ако то се експлоатира в екстремни условия. Тази серия позволява да се удължат интервалите за смяна на маслото, което осигурява значителни икономии при техническото обслужване на камионите.

За да изберете масло, което най-добре защитава вашите превозни средства, използвайте инструмента Shell LubeMatch.